Toeristen gaven in Zweden 272 miljard SEK uit in 2023

In deze rubriek berichten van overal met nieuws over Zweden
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
1st Gear member
Berichten: 19
Lid geworden op: 07.08.2024 - 22:09
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

Het zijn de Zweden die het meest uitgeven, zij zijn goed voor 83 procent van de toeristische consumptie. De consumptie van buitenlandse toeristen bedroeg SEK 47 miljard.

De overnachtingen die door toeristen worden gecreëerd, zijn niet alleen de overnachtingen die zijn opgenomen in de accommodatiestatistieken, deze zijn goed voor minder dan een kwart van alle overnachtingen. Helaas is de kennis over de andere gastenovernachtingen in toerisme Zweden erg laag. Andere overnachtingen van gasten, samen met dagtochten, zijn goed voor iets minder dan tweederde van de toeristische consumptie. Het is dus belangrijk om deze gastennachten en dagtochten bij te houden.

Wij (RESURS voor Reizen en Toerisme) verdelen de toeristische consumptie in zes sectoren.

Een voorbeeld: Je gaat naar een tankstation en tankt de auto vol op hetzelfde moment dat je een worst koopt die je eet, een liter melk naar huis koopt en een paar nieuwe ligstoelen koopt. Dan komen deze aankopen in vier verschillende industrieën terecht en niet, zoals in TSA, onder brandstof.

In totaal hebben toeristen in Zweden meer dan 169.000 voltijdse werknemers in dienst. Er zijn veel meer mensen die met toerisme werken dan de gemelde, omdat velen seizoensarbeiders zijn.

Op bestemmings-, gemeente- en gewestniveau worden de belastinginkomsten berekend.

Door een TEM te doen, krijg je een goed totaalbeeld van wat toerisme economisch betekent vanuit verschillende invalshoeken in het bestudeerde gebied.

Als TEM wordt aangevuld met uittreksels uit de Reisbarometer, wordt een zeer goed totaalbeeld van het toerisme verkregen.
economie2023.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Plaats reactie