Blog van Mark

Stel je hier voor en start je eigen persoonlijke Zweden weblog
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MSuidgeest
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14.08.2024 - 17:43
Locatie: Flevoland
Contacteer:

Hallo daar.


Voorheen keek ik wel eens op het oude Zwedenforum maar helaas is dat dus niet meer in de lucht. Wat ik hier bij ga houden weet ik nog niet zeker maar het zou hoofdzakelijk over Zweden (of Scandinavië) moeten gaan. Dat gaan we dan maar proberen.

Het begon ooit in 1976 met een bezoek aan Legoland Denemarken. Toen nog met een vouwwagen achter de auto en wij, 3 jongens, in twee tenten lekker op vakantie. Ik kan er niet echt veel meer van herinneren maar als ik terug kijk in mijn fotoalbum komt het toch weer boven drijven. Later in 1978 een rondreis gemaakt door zuid Noorwegen waarbij Drammen toch wel een bijzondere indruk maakte: de spiraaltunnel. Zie Wikipedia voor uitleg. Daarna nog diverse malen die kant op waarvan meestal een rondreis door Noorwegen en/of Zweden. Ook met een vriendinnetje die ik ooit had.

Net voor een vakantie aan IJsland in 1990 had ik ineens verkering en daarmee ben ik in Finland geweest op huwelijksreis in 1993 en 2 jaar later door de Noorse fjorden rondgereden. Met de kinderen ook in een paar keer Denemarken geweest, Zweden bezocht in 2015 in Fastnäs en Kisa en de laatste 2 jaar weer Zweden. In 2022 en 2023 is onze zoon tijdens onze vakanties ook meegegaan naar Zweden, weliswaar is hij met het vliegtuig gekomen en een week gebleven maar dat maakt het er niet minder om. Tussendoor ook een paar keer Duitsland, rondom de Moezel en een keer tegen de Alpen aan in Kirchzarten. Kinderen hebben hier ook wat in te brengen.

Dit jaar maar weer eens Nederland maar 2025 zit al in onze gedachten wat we gaan doen en waar dat zal zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Spiraaltunnel_Drammen
Mark
die af en toe Scandinavie bezoekt sinds 1976

Installateurs gezocht: https://wouda.nl/vacatures
Plaats reactie